Категории

Спално бельо за лятото

Много хора вярват, че зеленият цвят е най-подходящ за спалнята. Ако не го използвате в големи количества, интериорът ще бъде изпълнен с благородни нотки. Стаята ще бъде удобна за сън и почивка. Представяме ви някои принципи на дизайна, с които да създадете приветлив и успокояващ дизайн с лятно спално бельо.

Зеленият цвят се получава чрез смесване на сини и жълти тонове. В зависимост от концентрацията и пропорциите на нюансите, можете да получите различен зелен цвят. Ето няколко идеи.

 

 

Декорирайте интериора с флорални мотиви

 

В помещение, където слънчевите лъчи не проникват през по-голямата част от времето, можете да използвате повече жълта боя при смесването на съставките. Резултатът ще бъде топли зелени нюанси. И напротив, ако спалнята се намира в южната част на дома ви, можете да използвате повече сини тонове. Това ще дари стаята с малко повече свежест. За да изпълните пространството със спокойствие, от което стаята се нуждае, е по-добре да изберете пастелни тонове.

 

 

Цветове, които са подходящи за спалнята в зелени тонове:

 

  • шам-фъстък;
  • маслиново масло;
  • мента.

Един добър вариант от гледна точка на психологията е да създадете визуален интерес. Ако ви се струва, че спалнята е твърде скучна и монотонна, можете да добавите някои ярки и богати цветове. Това ще помогне за създаването на по-интересна и приятна атмосфера. Цветът на спалнята следва да зависи от избрания от вас стил.

 

За да направите това, трябва да знаете правилата за комбиниране на различни тонове със зелен оттенък. Класическият вариант е да добавите зелено към детайлите на белите, прасковените или жълтите нюанси.

 

Ако в стаята се създаде ефект на морски вълни или преобладава синьо-зеления цвят, би било подходящо да се добави малко жълто, бяло или океанско синьо. Цветове като киви и ментол ще направят помещението по-ярко и по-весело.

 

Спалнята може не само да ви успокои след труден ден и да ви изпълни с нова сила, но и да даде увереност. За тази цел тук е добре да преобладават светлозелените и пастелни тонове. За да добавите усещане за разкош и шикозно докосване към пространството, е необходимо да използвате изумруден, малахит или тюркоазен цвят. 

 

За отпускане и пълноценна релаксация са подходящи нюанси като горчица, зехтин, зелен чай и други.