Категории

Спално бельо за единично легло

Едни от най-популярните видове легла са единичните, ето защо на пазара се предлага безгранично богат избор от комплекти спално бельо единично легло. С тази публикация ще представим различните видове легла и спално бельо единични легла.

 

Дайте на стаята докосване на винтидж стил. Високите стелажи и ажурните мебели за сън от ковано желязо са съчетават с класически и строг интериор, опциите на светлите нюанси ще добавят докосване в стил Прованс.

 

Рамката, независимо от материала на леглото, може да бъде изработена с тапицерия, която придава на мебелите характерен стил, омекотявайки правоъгълната форма. Опциите на тапицерията са украса с високи гърбове, с използване на "капитонирана" текстура и ярки цветове. Изборът на материал за рамката на леглото зависи от наличния бюджет и стила на интериора, избран от собствениците.

 

PDF или MDF конструкция, декорирана с мебелна тапицерия от определена материя е универсално решение за всички интериори.

 

Собствениците на стая в класически стил могат да заложат на масивна дървена рамка - тази опция изглежда скъпо и луксозно. Текстурата на дървото се съчетава с класически или винтичен стил. Кованите легла са неутрален вариант за спалнята в стилове като  Прованс, таванско помещение и стара, добра реколта.

 

Подложни материали

 

Гърбът и рамката могат да бъдат завършени с тапицерия от следните видове:

- естествена;

- изкуствена;

- смесена

Текстурата, плътността и външният вид на материала зависят от състава.

 

Тъкани за естествена тапицерия

 

Естествената тапицерия обикновено е изработена от памучни прежди с различна плътност. Популярна опция за тапицерия е ленената, която се противопоставя на избледняване, изтриване и химическо чистене. Традиционната тапицерия, наподобяваща гоблен, е с артистичен облик, който изглежда органично в интериора на винтидж стила и Провансалния стил.

 

Тапицерията от естествена кожа е дългосрочна инвестиция в интериора на спалнята. Мека и еластична, естествената кожа има по-малко нюанси от другите материали, но продължава по-дълго и грижата към нея е по-малко капризна.

 

 

Изкуствени и смесени тъкани

 

Смесените покрития се изработват най-често от текстурирани тъкани от памучни и синтетични прежди. По правило подобна облицовка се отличава с лъскави нишки и текстура. Декоративната облицовка от жакард е с подчертана текстура, непретенциозна на грижа и с висока устойчивост на избледняване.

 

Изкуствената тапицерия за мебели може да бъде представена от различни синтетични материи с плътна текстура от влакна и в различни цветове. За ваше удобство може да поддържате на съхранение спално бельо единичен комплект за всеки сезон. Изберете изделия, които да се вписват със стила и цветовете на леглото, облицовката и рамката за хармонична и естетична визия.

 

Материалите, които се използват за облицовка на такива мебели следва да са устойчиви на:

 

- избледняване;

- износване;

- химическо чистене;

 

Плътните синтетични тъкани се почистват с разтвори от сапун с ниска концентрация.

Те са лесни за почистване и са устойчиви във времето.