Категории

Спално бельо сушилня

Спалното бельо се счита за едно от най-непретенциозните, но все пак изисква специфичен подход на поддръжка. С тези съвети ще запазите вашите спални комплекти свежи и меки като нови за по-дълго време.

 

ВИЖ СПАЛНО БЕЛЬО СУШИЛНЯ ТУК

 

Пране на спалното бельо

 

Спалното бельо в естествен цвят може да се пере при високи температури до 90°С, а боядисаните тъкани от естествени материали понасят температури до 40°С. По-добре е да перете, обаче, цветните тъкани с наситен тъмен цвят при ниски до средни температури. Ленът се пере до 27°С, жакардът до 30°С, памукът между 40 и 60°С и сатенът – до 40°С.

 

 

За или против белината?

 

Специалистите не препоръчват използването на химически избелители, които съдържат хлор. Това вещество допринася за бързото унищожаване на естествените влакна. Белината разгражда влакната на чаршафите и материята може да се накъса.

За да омекотите водата с повишена твърдост, използвайте специални добавки. Агресивните химически средства и твърдата вода влияят неблагоприятно на качеството и външния вид на тъканите.

 

 

Гладене на спалните комплекти

 

Ако след измиване нещо е седнало малко, измийте го и не го развийте. Оставете водата да се отцеди и изгладете нещата на хоризонтална повърхност. Без да изчаква пълното изсъхване, изгладете го, като го разтегнете леко от центъра към ръбовете. Процедурата може да се повтори. Как ще изглеждат любимите ви дрехи и колко дълго ще останат, ще зависят от вас. Грижете се за спалните комплекти правилно и се наслаждавайте на комфорта и ненадмината им мекота.

 

 

Сушене на спалното бельо

 

Правилното сушене на вашия битов текстил е много важен, защото от него също зависи свежия и красив вид. Дори да разполагате със сушилня, добре е да знаете, че няма нищо по-добро от естествените слънчеви лъчи и чистия въздух.  

Когато ви се налага да сушите спалното бельо върху стелаж у дома, винаги проветрявайте добре помещението. Повишаването на влагата в жилищното пространство може да доведе до появата и разпространението на плесени и спори, а това ще повлияе негативно върху въздуха, който дишате. Това може да ви причини астма или алергии.