Категории

Спално бельо с драперия

Спалното бельо с драперия е отлично решение за създаване на спалня в класически стил. С този пост ще ви дадем някои интересни идеи за създаване на луксозна  викторианска спалня за истински ценители.

Викторианската спалня е изненадващо просторна и богато украсена. Такъв дизайн се избра от богатите хора, които ценят елегантността във всичко. Този стил олицетворява престижа и благополучието и се отличава с красивия си декор и меките форми вътре.

 

виж спално бельо с бродерия

 

Характеристики на Викторианския стил

Интериорният дизайн на този стил включва моделиране, декоративни мотиви на мебелите, текстила и стените, както и различни претенциозни и помпозни предмети.

 

Легло с балдахин

Дори и да не ви привличат патинираната циментова замазка или изискания декор в стаята, леглото с четири колони и балдахин, ще ви очарова. Такива детайли правят мебелите удобни, а интериорът комфортен.

Ако не желаете да поставите удобно легло с балдахин в стаята си, можете да подчертаете стила с красиви плътни завеси от подходящ плат. Това решение е идеално за създаване на средни помещения.

 

Скъпи текстилни изделия

Добре е да включите добре обмислен набор от спално бельо и акцентни възглавнички във викторианската спалня, както и други текстилни изделия, изработени от скъпи тъкани в богати цветове (бордо, тъмно зелено, розово и др.). Обикновено те са украсени с бродерия със сложни мотиви от златна нишка.

Когато избирате цвят на боя за стените, най-добре е да се спрете на по-леките версии. Светлите тонове позволяват по-лесно да се отпуснете.

 

Стенна декорация и други елементи със сложен модел

Ако искате да създадете релаксираща атмосфера в стаята, изберете тапет с ясен фон за стените. Страхотна възможност предлагат украсите със сложен цветен модел и ефектни къдрици.