Категории

Спално бельо пране

Как се пере спално бельо?

В нашите домове, всяка домакиня, има няколко комплекта спално бельо. Броят им много или малко не е толкова важен, но определено е важно за всеки да знае как да изпере олекотена завивка, чаршаф или калъфка за възглавница, освен по традиционния начин с автоматична перална машина, и по различен начин. Някои перат ръчно, а други с перална машина при нежен цикъл, тъй като така спалното бельо ще продължи по-дълго.

 

На първо място от съществено значение е подготовката за изпиране. Необходимо е да се обърне внимание на сортирането по цвят. За да се избегне оцветяването на прането, то трябва да се изпере отделно от другите елементи. Не е необходимо да го перете сините си дънки със синьо спално бельо или черни трикотажни ризи с трикотажно спално бельо в лек монохроматичен цвят.

 

 

Спално бельо пране с олекотена завивка

 

Включете спалното бельо, приготвено за пране.  Това може да са калъфки за възглавници и  пухени завивки, протектори за матраци и пликове. При пране на олекотени завивки в пералня ъглите на тези текстилни аксесоари следва да бъдат освободени от  натрупаната  мръсотия. От една страна, внимавайте и се запознайте с фабричните етикети - те са маркирани със знаци, които дават указания за правилното обслужване на спалното бельо.

 

Вземете под внимание желаната температура на изпиране на вашето спално бельо пране градуси и програма. Обърнете внимание на възможното използване или забрана на използването на различни прахове, спомагателни разтвори (кондиционери, избелители, различни средства за отстраняване на петна), центрофуга и др.

 

При пране на спално бельо в пералната машина, след приготвянето на спално бельо пране – знаците на етикетите ще ви покажат най-подходящия режим на изпиране.

 

Не зареждайте барабана на пералната машина с по-голяма маса от посоченото тегло. Ограниченията на теглото се дължат  на факта, че прането трябва да пада равномерно при завъртане на барабана. Така изпирането ще се извършва с високо качество и внимателно.

 

 

На колко градуса се пере бельото?

 

Оптималната температура за изпиране се избира въз основа на степента на замърсяване и указанията върху етикета. Например, ако перете памучно бельо без упорити петна (най-често срещаната опция), температурата на водата е подходяща за 40 ° C. При пране на памучен сатен, спално бельо пране сатениран памук спално бельо пране супер ранфорс, което не е бяло може да използвате фин цикъл от около 30- 40 ° C.

 

Използвайте перилен препарат, който не съдържа хлор. Тъй като хлорът разяжда тъканта, може напълно да навреди на спалното бельо. Съществува една за спално бельо пране история, според която миналия век чаршафите са се третирали със скорбяла. Нишестето, обаче, намаляват абсорбиращия капацитет на тъканта, като не позволяват на кожата ви да диша, така че по-добре се вслушайте в съветите на специалистите и се откажете от нишестето, за да може тялото ви да се наслаждава на мека и гъвкава материя по-дълго. В допълнение, това ви позволява да спестите много време и усилия.

 

 

Как да изберем спално бельо?

 

Когато купувате спално бельо с отпечатъци, разтъркайте с пръсти ъгъла. Ако боята се отпечата върху пръстите ви, значи комплекта е некачествен и след пране ще избледнее и ще загуби яркостта на цветовете си. Добра опция да създадете балансиран декор в спалнята е да изберете комплект от няколко части като например спално бельо пране с два плика, с шалте, с чаршаф с ластик и т.н. В магазинската мрежа се предлагат оригинални и функционални дизайни лятно спално бельо пране, спално бельо пране с коледни мотиви и много други.

 

 

Спално бельо пране мнения

 

Е нас се предлага широк набор от спално бельо пране жени или мъже, спално бельо пране за деца или юноши и други. Едни от най-качествените и практични комплекти за тези произведени у нас, но на пазара се предлага и голямо разнообразие от спално бельо пране Турция, спално бельо пране Полша, спално бельо пране Италия, спално бельо пране Испания, спално бельо пране Франция и други. В допълнение, ако на етикета пише, че комплекта ви се нуждае от химическо чистене, потърсете най-близкия сервиз до вас. Този вид услуги предлага достъпно пране на спално бельо цени, спално бельо пране тъкани и спално бельо пране размери.

 

 

Колко често перете чаршафи?

 

Добре е да ги перете поне веднъж седмично, а летния сезон два пъти. Спалното бельо трябва да се променя всяка седмица, не само по хигиенни, но и по естетически причини. Сушете ги навън или в проветриво място. Сушеното спално бельо трябва да бъде веднага след измиване. Когато сушите спално бельо на улицата под слънцето, винаги трябва да помните, че е необходимо да го изсушите отвътре навън, за да избегнете изгарянето на чертежите и затихването на материала. Когато машинно сушене, спазвайте деликатния режим.

 

 

Спално бельо пране онлайн

 

В електронните магазини може да намерите спално бельо пране онлайн на цени на разпродажба, на намаление или на отстъпка. Особено изгодни са комплектите от минали колекции, нар. спално бельо пране аутлет. В електронните магазини се предлагат евтини и качествени комплекти спално бельо пране цени, размери и стилове. Ако желаете да научите повече за спално бельо пране форумите и социалните мрежи предлагат достатъчно детайлна информация.