Категории

Спално бельо памучен бархет

Основната тема в спалнята, разбира се, е леглото. Целият изглед на стаята зависи от местоположението му в тази стая. Съвременното спално бельо от бархет е меко, пухкаво и плътно. Съществуват общи правила за създаване на елегантен и уютен декор, които трябва да се спазват независимо от стила и цветовата схема.

 

 

Текстил за легло

 

Днес едно легло е място за творческа декорация, състоящо се от възглавници, покривала за легло, одеяла и други аксесоари, даващи възможност да се създаде уютно легло, което да съответства на цялостния стил на стаята. Бархетни чаршафи се използват най-често през по-хладните месеци от годината.

Обърнете внимание на всички елементи на декора. Модерният интериорен дизайн включва многослойно спално бельо, а изкуството на текстурирането не е присъщо на всеки. Например, отдолу върху матрака се започва с красиви чаршафи. Спалното бельо е желателно да пасва на останалия битов текстил. Леглото ес покрива с кувертюра или шалте, която да комуникира правилно с пердетата, килима и тапицерията на мебелите. В подножието на леглото е добре да има одеяло, което да е грижливо сгънато. На леглото може да има купчина многоцветни възглавници с различна форма, които поддържат отделните елементи на интериора хармонично съчетани.

 

 

Завесите са също от голямо значение

 

Спалнята е стая, която се използва предимно за отдих и почивка. Затова трябва да създадете среда, която да изолира тази стая от външни дразнители като ярката слънчева светлина, проникваща в помещението и шума на улицата, който вреди на съня.

Това може да стане чрез завеси. За да изпълняват защитна роля, завесите следва да са плътни като брокат или кадифе.

 

Текстил на пода на помещението

 

Когато се събудим сутрин, ставаме от леглото и докосваме пода боси. За да изпитате приятни усещания и удоволствие, по протежение на леглото се простира килим. Материалите трябва да са екологични, топли и лесни за почистване.

Спалнята ви ще е много по-уютна, когато до леглото ви има малък килим.

За пода на спалнята е добре да приспособите мек и дълъг кадифен килим от естествен произход. Това не само ще създаде топло и приятно усещане. Килимът е желателно да съответства на другите вътрешни текстилни елементи.

Килимите могат също така визуално да увеличат пространството. Ако искате да постигнете този ефект, изберете монохромен под с лъскав килим. Можете също така да поставите бял килим с геометричен модел.