Категории

Спално бельо бархетин

Спалното бельо от бархет е плътно, здраво и устойчиво на износване. Същевременно то е много пухкаво и меко и е подходящо за по-хладни климатични области. С този пост ще ви предложим дизайн за спалня с берхетно спално бельо в обичания от всички стил Прованс.

Изтънчеността и романтиката на Южна Франция са напълно изразени в този романтичен и провинциален стил. Той придоби популярност през 19-ти век, уникално съчетавайки простота и благодат. Прованс е смесица от класически и селски елементи.

 

Спалнята е най-интимната стая в къщата, предназначена да се отпуснете след тежък ден и да се отдадете на вашето любимо хоби. Прованс е идеален за декориране на спалнята. С него можете да създадете персонализирано убежище от градската суматоха.  Добавете слънце, цветни елементи вътре. Използвайте въображението си и създайте невероятно романтична атмосфера.

 

 

Основните характеристики на Прованс стила

 

Името идва от едноименния регион, разположен в южната част на Франция, който е облян в топлите води на Средиземно море. Преведен, терминът „прованс“ буквално означава "провинция". Природата в този регион е винаги в разцвет - синьо море, полета от лавандула, плодородни лозя, предлагащи разнообразни аромати под мекото слънце... Всички тези природни красоти са повлияли върху формирането на стила.

 

 

Нека разгледаме основните характеристики на Провасалния стил:

 

1. Изобилие от светлина. На първо място, поради особеностите на остъкляването, къщите на Лазурния бряг са богато осветени. Прозорците им, на нивото на земята, позволяват на слънчевата светлина да проникне във всички ъгли в стаята, но в нашата страна, в повечето къщи или апартаменти, е невъзможно да се инсталират такива прозорци. Допълнителните декоративни корнизи, с които можете да разделите обичайните прозорци на няколко секции, ще ви приближат до френския стил.

 

2. Цветова схема. Правилната украса на стените, пода и тавана ще увеличи илюзията за светлина. Светлите цветове разпръскват светлината, така че избирайте цветове като кремаво, бежово, бяло, млечно и подобни основни цветове. Също така ясните нюанси на синьо, тюркоазено, зелено и лавандула работят добре в този интериор.

 

3. Стенна украса. Текстурираната мазилка е необходим атрибут за френския стил Прованс, в който преобладават изтънченост и романтика. Нейна алтернатива често са светлите стени и дървените панели. Последните могат да бъдат боядисани, но правилния тон е да ги оставите естествено. Често дизайнерите избират и различни варианти с цветен модел.

4. Подове. Естествеността на декора и простите детайли могат да бъдат отразени в дизайнерските подове. Къщата не трябва да бъде с ламинат или килим, а само с  естествени дървени дъски. Също така, подовете е добре да са боядисани в светли нюанси - сиво, бежово или бяло. Теракотните плочки често се използват за подовете. Това решение е много подходящо и за нашия климат.

 

5. Мебели. Основният интериор, присъщ на Прованс, може да се създаде, благодарение на добре обмисления избор на мебели. Плочи от дървесни частици, стъкло и хром не се използват за мебели в тази стилистика. За предпочитание е да се използват продукти от дърво, тръстика и ратан. Дървесината трябва да бъде масивна и в същото време много проста. Допълнителна елегантност придават малките трески, пукнатини и ожулвания на повърхността на мебелите. Не е необходимо да похарчите много пари и много време, за да намерите подходящи антикварни мебели. По-добре е да ги купите по поръчка. В провансалския интериор, е добре да има изобилие от мебели - от гардероб и рафтове до масичка за кафе и нощни шкафчета.

 

6. Декор. Тук се използва естествен декор и прости детайли. Декорът е важно решение, защото добавя завършек и прави стаята по-удобна. Обикновен тюл, възглавници с интересни орнаменти, цветя и картини намират място тук. Такова внимание към детайла допринася за типичната френска хармония. По този начин, в провансалския стил, избягвайте ярки цветове и изкуствени материали за декорация, а добавете колкото се може повече светлина и работете с красиви, естествени материали.