Категории

Микрофибър или памук

Кое спално бельо е по-хубаво – от микрофибър или памук?

микрофибър или памук Памукът и микрофибърът са два много известни материали, когато става дума за спално бельо. Често много хора се чудят кой от двата да изберат, когато става въпрос за чаршафи, калъфки и пликове за олекотени завивки. В тази статия ще разберете какво представляват тези два материала.

Памукът има доста дълга история, може би над 7 000 години. Микрофибърът се появява през 50-те години на миналия век.  Ако не сте шопинг маниаци, най-вероятно купувате спално бельо веднъж на няколко години.  Това е една дългосрочна инвестиция, която заслужава нужното внимание.

НИСКИ ЦЕНОВИ ПРЕДЛОЖЕНИЯ НА СПАЛНО БЕЛЬО ОТ ПАМУК И МИКРОФИБЪР


Микрофибърните влакна са много по-малки от естествените и поради тази причина микрофибърът се добива в лабораторни условия. Често материалът за това се добива от дървесни материали.  Също така, много микрофибърът се добива и от полиестер или синтетични материали.

Памукът пък от своя страна се използва за изработването на дрехи, листа. Също така, памукът е за предпочитане за изработването на качествени спални комплекти, тъй като това е дишаща материя.  Това означава, че през горещите летни дни тялото ви ще диша и няма да се запарва.

Колкото до качеството на памука има значение и нишките, от които е направен. Приемливият стандарт е 200. Памук, който е под това количество на нишки се смята за нискокачествен.  За съжаление, няма точно определени правила и различните производители го използват като търговски трик.

Памукът можете да перете в пералнята и по този начин можете да го поддържате чист.  Дори не е необходимо да се глади, тъй като това е материя, която не се мачка толкова лесно. Памучното бельо е отлично решение, ако искате да имате хубаво и икономично бельо.

 

 

ВИЖ НАШИТЕ ПРЕДЛОЖЕНИЯ >

НИЕ ЩЕ ГО ПРОИЗВЕДЕМ СПЕЦИАЛНО ЗА ТЕБ!

 

 

 

памук или микрофибър