Категории

Чаршафи с бамбук

Бамбукът е иновативен продукт в текстилната промишленост, с многообещаващи характеристики: Защитаващ от микроорганизми и бактерии, той се състои от екологични бамбукови влакна. Той притежават специални естествени свойства – хипоалергенни и дезодориращи.

Бамбуковата материя, също така, защитава добре от ултравиолетовите лъчи. За разлика от други антибактериални тъкани, които са преминали предварителна химическа обработка, тази тъкан има естествени антимикробни свойства (самият бамбук практически не е податлив на нападение от вредители в природата), в резултат на което продуктите, изработвани на базата на бамбукови влакна, са подходящи за хора с алергии и астма. Бамбукът е дори по-силен от стоманата и не се чупи. Тези свойства на бамбука са го превърнали в символ на непоколебима сила и енергия.

 

Бамбуковите продукти като спални комплекти от бамбук цена, модели и дизайни са много издръжливи - издържат до 500 цикъла на пране, без да губят първоначалния си цвят и не се променят по размер.

 

Според наложилите се напоследък за изделията от бамбук мнения, тази тъкан в нейните параметри дори надминава памука - оказва се, че тази материя е много мека и деликатна и с фин копринен блясък, но за разлика от популярното спално бельо сатениран памук не е хлъзгава. Тъканта абсорбира 3 пъти повече влагата. Бамбуковите влакна също имат пореста структура, поради което влагата се абсорбира от тъканта и се изпарява. Благодарение на това свойство спалните комплекти от бамбук създават комфорт по време на сън, регулирайки температурата на тялото ви. Между другото, тази тъкан може да бъде изработена не само от 100% бамбук, но и от смесени тъкани - 50% бамбук, 50% памук.

 

На потребителите за спално бельо от бамбук мненията сочат, че то обикновено е в приятни и органични цветове. Спално бельо от такава тъкан обикновено не се оцветява в неестествено ярки цветове и благодарение на естествената гама от цветове, ще създаде спокойна атмосфера в спалнята, която благоприятства добрия сън.

 

Дори според философията на Фън Шуй, бамбукът е символ на здраве, дълголетие и жизненост. 

 

Резултатите от тестовете показват, че повече от 70% от бактериите, уловени в бамбукови влакна, се унищожават по естествен път. След технологична обработка бамбуковите влакна имат заоблена и гладка повърхност, поради което продуктите не предизвикват дразнене върху кожата.